ברכת המזון על מצה

שאלה:

מה דין אכילת מצה אחת מרובעת (שכתוב על האריזה שהיא במשקל של כזית) לגבי דין ברכת המזון? כמה מצות עלי לאכול כדי להתחייב בברכת המזון?
אם מצה אחת אין שיעור – מה כן עלי לברך כברכה אחרונה?

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז שמברכים מצה כל השנה המוציא, מי שאוכל כזית בכדי אכילת פרס מברך. בדרך כלל כזית זה בין חצי מצה לשני שליש מצה. למנהג בני ספרד שעל מצה בשאר ימות השנה מברכים מזונות, אין לברך המוציא אא"כ אכל כדי שיעור קביעות סעודה, שזה ג-ד ביצים – לפחות ששה כזיתים.