ספר ימים ולא שבועות או להיפך

שאלה:

שלום לכבוד הרב. מה ההבדל בסימן תפט בין ס"ק ז לס"ק ט במ"ב. תודה רבה

תשובה:

ההבדל הוא פשוט, שבס"ק ז הוא מדבר ביום השביעי, שעדיין לא ספר קודם את השבועות, וכן אם יספור רק שבוע, הרי שלא ספר את היום השביעי, ואילו בס"ק ט הוא מדבר ביום השמיני, שאם יאמר רק שמונה ימים הרי ספר את השבוע אתמול, והוא אומר שבוע אחד ויום אחד הרי ספר את היום החדש רק לא ספר את השבוע שקדם לו שכבר ספר אתמול…