גירוש אישה שאינה יכולה ללדת

שאלה:

שלום, האם אדם חייב לגרש אישה שאינה יכולה ללדת על מנת לקיים עם אישה אחרת את מצוות פרו ורבו?

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין כתוב שאדם חייב לקיים פריה ורביה ואם הוא נשוי (בארץ ישראל עשר שנים) עליו לגרש את אשתו כדי להוליד מאישה אחרת שיש לה אפשרות ללדת. אולם כבר כתב הרמ"א באבה"ע סי' א' סעי' ב' בשם הריב"ש שמעולם לא נהגו לכפות על כך. ובאופן כללי כותב שם הרמ"א שלא כופין בענייני זיוויגים.