בנייה בשותפות

שאלה:

קנינו קרקע בשותפות על דעת לבנות 2 יחידת דיור בשותפות שווה כאשר אני בקומת קרקע והשותף מעלי בהוצאות משותפות שווה בשווה, אלא מאי השותף בנה חדר נוסף עבור עצמו בגג של קומה שנייה וכן השקיע בקומתו מטבח יוקרתי יותר בשווה ערך ממה שהושקע בקומה ראשונה השייכת לי
השאלה האם אני חייב להשתתף שווה בשווה גם בהוצאות שמשמשות אותו בלבד ולבקש ממנו דמי שימוש או שאין עלי חובה להשתתף כלל
מצפה לתשובתכם רצוי עם מקורות

תשובה:

שלום וברכה,

שותף שהוסיף על הבנייה שתכננו מראש, או שהוציא הוצאות נוספות על מטבח יוקרתי, הרי שעל תוספות אלו לא חל השותפות, ולכן אין חובה על השותף לשלם לו על התוספות שהוסיף מעבר לשותפות.

הדבר מאוד פשוט ואין צורך למקור.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. השותף טוען שכאשר הדירה תועמד למכירה הרי שהמטבח היוקרתי והחדר הנוסף שבמיפלס השלישי ייקר את הדירה וממילא נתחלק חצי בחצי
    השותף השני לעומתו טוען א"כ שישלם לו בינתיים דמי שימוש עד להעמדת הדירה למכירה

  2. אם בכוונתם למכור את הדירות אחרי הבנייה, במקרה זה יחלקו בהוצאות. אבל אם אחרי הבנייה כל אחד לוקח בית אחד, אז כל אחד משלם על התוספות שעשה. ואם אח"כ יירצו למכור כל אחד מוכר את הבית שלו בנפרד.
    בהצלחה.