תשלום שכירות לשוכר שלא פינה את הרהיטים

שאלה:

לפני כשנה, שכרתי חדרון קטן לצורך משרד, לפני כחודש הודעתי למשכיר שעד ל1/6 אני מפנה. בפועל למרות שהוצאתי חלק מהדברים עוד קודם לכן אך עדין את השולחן וארונית פניתי רק כשבועיים לאחר התאריך. המשכיר כמובן מבקש שאשלם גם עבור שבועיים אלה.
כשאני מצידי חושב שלכאורה זה מידת סדום שהרי ממילא לא מצא שוכר חילופי ומה איכפת לו שמתוך טרדותי לא התפנתי לפנות הכל עד הסוף, העיקר שידע שיכול לחפש שוכר חדש וברגע שהיה מוצא הייתי מפנה כמובן מיידית.

בהערכה מרובה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הודעת על הפסקת שכירות, והריהוט שהשארת בדירה לא מנע שוכרים אחרים, אין עליך חובה לשלם על הזמן שהריהוט היה במשרד. המשכיר יכול לדרוש עבור שבועיים אלו [שהריהוט היה במשרד] רק תשלום סמלי – כמחסן של כמה רהיטים – בלבד.

אם הרהיטים שנשארו במשרד מנעו את המשכיר מלשכור את המשרד לשוכרים אחרים, חייבים לשלם את מלוא תשלום של השכירות.

בהצלחה.