קידוש במקום סעודה – נטילת ידים בחדר אחר

שאלה:

אני בחור ישיבה, ועכשיו בתקופת הקורונה חילקו אותנו לאזורים שונים בחדר האוכל, והברז לנטילת ידיים של החברים שאיתי נמצא מחוץ לחדר האוכל. האם יש כאן בעיה של שינוי מקום אם אנחנו יוצאים לשם ליטול ידיים אחרי קידוש? וא"כ- מה הפתרון? האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה נהגו לסמוך ששינוי מקום מחדר לחדר כאשר היתה דעתו לכך מתחילה אינו נחשב שינוי מקום, בפרט שזה לצורך הסעודה, אבל נכון הדבר שהיו כמה גדולי עולם שנהגו להחמיר בזה, ראה ארחות רבינו חלק א עמ' קיד הנהגת החזון איש ובעל הקהילות יעקב שהביאו קערה עם ספל לשולחן עבורם, ובתהילה לדוד סי' רעג סעי' א דן להחמיר בזה, זה אגב חומרא נכונה לא רק מצד דיני קידוש, אלא גם מצד דיני הפסק בין נטילת ידים לברכה, אבל כחומרא בעלמא ואינו חיוב מדינא.