זימון ברכת המזון מפי אדם שאינו שומר שבת

שאלה:

שלום וברכה ושבת שלום לכל הדיינים הצדיקים.
יש לי שאלה שאני אשמח לתשובה עליה מכיוון שאיני בטוח מה לעשות.
ברוך ה' אני בעל תשובה כבר קרוב לחצי שנה ומתחזק מאוד.
בכל ימי שישי אני אמי ואחותי מתארחים אצל סבתי (שהיא דתיה) ותמיד באים גם דודים ובני דודים.
עכשיו לאחר האוכל תמיד דוד שלי מזמן, והוא מחלל שבת (הוא בא איתי לבית כנסת בערב שבת ומניח תפילין והוא אוהב את הדת ויש לו רקע , אך לצערי הוא עוד לא זכה לשמור שבת (נוסע,רואה טלויזיה,משחק בטלפון וכו')
ויש גם את הבן שלו שבדרך כלל בא גם בשבתות, אבל הוא ממש לא בעיניין של הדת.
עכשיו תמיד לאחר הסעודה, אני ודוד שלי עושים מים אחרונים ודוד שלי מזמן ואני ובן דוד שלי מצטרפים לזימון… השאלה שלי האם זה מותר? הבנתי שדוד שלי בגלל שכביכול חשובה לו הדת והוא מקדש והוא לא עושה "דווקא" אז הוא בגדר של "תינוק שנשבה"..
השאלה היא מה הדין על הבן דוד? האם הוא יכול להצטרף?
בנוסף, אני לא מעוניין לעשות חלילה מחלוקת במידה והוא לא יכול להצטרף.
לכן במידה ועדיף, אני לא אצטרף לזימון ואברך לבד השאלה היא איך אני "יוצר" מצב כזה שהוא כביכול מברך ואני לא עונה לזימון? מה אני אמור להגיד לו בלי ליצור מצב לא נעים?
ובגלל שלבן דוד כביכול לא כל כך חשובה הדת רציתי לדעת האם הבן דוד יכול בכלל להצטרף לזימון? כי אני לא מעוניין לעשות מחלוקת חלילה ולצער או לבייש או לעשות מצב לא נעים במידה ולא..
אשמח לדעת מה אני אמור לעשות במצב כזה? האם אני אמור לא לזמן איתם ולברך לבד לאחר האוכל? או שמא לתת לדוד שלי לזמן ולהצטרף לזימון? אשמח לדעת מה לעשות בצורה שלא תיצור מחלוקת ולא תעשה שום דבר שיגרום להם להיפגע חלילה וליצור מצב לא נעים..
ועוד שאלה.. דוד שלי שהוא מזמן הוא לא אומר "הב לן.."
הוא אומר "ברשותכם הבו לנו לברך" ואז כביכול אנחנו עונים "ברך" ואז הוא ממשיך את הנוסח "ברוך שאכלנו…"
האם הנוסח שהוא אומר תקין?..
שוב, אני לא רוצה לעשות שום טעות ולעורר מחלוקת חלילה, אבל גם אני לא רוצה לעשות משהו שהוא לא כפי שצריך להיעשות.. ולא נעים לי להעיר אם זה לא הנוסח או משהו כזה לכן אשמח לדעת איך להגיד לו שזה לא הנוסח במידה וצריך לתקן אותו ואם תגידו שאני צריך לברך לבד אשמח לדעת איך אוכל להגיד לו את זה או שלא צריך ולהגיד לו ופשוט כשהוא מזמן אני לא יענה?..
תודה רבה על הקריאה וברכת שבת שלום!

תשובה:

אין כל בעיה שתזמן איתם, הזימון לא כולל איזו ברכה לבטלה או משהו, גם אם זה לא חל אין בעיה לענות..

תמשיך לעשות נחת רוח לאבינו שבשמים!

בהצלחה רבה מאוד!