שתיית כוס הקידוש באמצעות קש

שאלה:

כהיום יש עצה כשנפל זבוב לתוך יין של קידוש לשתות ע"י קש וינצל מכל השאלות של בורר

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה כיון ששתייה באמצעות קשית אינה נחשבת שתיה רצופה לענין ברכה אחרונה, גם כאן זה לא יהיה לכתחילה, שכן לכתחילה צריך שהמקדש עצמו ישתה מלוא לוגמיו ולכאורה גם בתוך שיעור שתייה וכן מנהג העולם. ומכל מקום בדיעבד ודאי יצא ידי חובה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' רעא ס"ק עג ולכאורה יש לדמותו גם לנדון דידן.