לפרסם שבחנות נמכרים מוצרים פג תוקף

שאלה:

שלום
האם מותר לפרסם שבחנות פלונית נמכרים מוצרים שפג תוקפם (יש כאלה שתוקפם פג אפילו לפני שנתיים ובכל זאת הם נמצאים על המדף) ונראה לי שזה מווה סכנת ציבור ממש?
תודה!

תשובה:

נראה שאם זה דבר נכון [לא סביר] הרי שיש בזה תועלת, ואכן ראוי לפרסם ולהזהיר את הציבור מלקנות מוצרים כאלו שיכולים להזיק לבריאות, והם גם כילוני ממון לריק. אבל בדרך כללל זו פשוט טעות אנוש של בעל החנות שלא שם לב לבדוק את התאריך על המוצרים, כמו שהרבה אנשים לא זוכרים לבדוק את התאריך על המוצר, וזה רק במקרה נשכחו שם פה ושם מוצרים והם לא מספיק מאורגנים באמת בסידור המכולת כמו שצריך. אבל בסך הכל הם מנסים, ובוודאי שאם יעירו להם על המוצר שפג תוקפו הרי שהם יורידו אותו, ואולי גם על ידי זה הם ישימו יותר לב לכך, ובכך תגרום תועלת יותר גדולה מאשר לפרסם למספר אנשים כי בעלי המכולת בעצמם ידאגו שהדבר לא ישנה שוב. ואם כך חבל מאוד ולמה אתה מזיק להם?! תסב את תשומת ליבם! גם בעל המכולת הוא אדם כשר שצריך להתפרנס וחבל להרוס את פרנסתו בגלל טעות אנוש אחת שאפשר למנוע אותה שלא תשנה שוב.

שבת שלום.