ביטול שכירות מחמת לידה מוקדמת

שאלה:

שלום הרבנים
קבענו שמישהו ישכור ממנו לשבת את הדירה ואנחנו נלך למקום אחר. ושילמו לנו מקדמה.
ב"ה למשפחה הזאת נולד ילד (שלא בזמן) ועכשיו הם לא יכולים להגיע. מה הדין בכה"ג מה הם צריכים לשלם?
יש לציין שכולנו ספרדים אז אולי יש לפסוק על פי הב"י שפסק כהרשב"א ?
או שבכל זאת הם יכולים לומר קים לי כהרמ"א ולא לשלם (את השאר) ?
ומה אם הם לא יטענו קים לי (כי הם לא יודעים) ?
או שנעשה פשרה חצי?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לא בכל לידה מוקדמת נחשב לאונס. אם הלידה הייתה בחודש מתקדם מאוד, אין זה אונס, למרות שילדה לפני התאריך המשוער. לידה מוקדמת בסוף חודשי ההריון זה דבר שכיח. ולכן השוכר היה צריך להתנות, ואם לא התנה אין זה אונס, וחייב לשלם את מלוא התשלום של השכירות.

אם הלידה הוקדמה בזמן שלא שכיח כלל אצל שאר נשים, הרי זה אונס, ומה שנתן אינו יכול להוציא, ומה שלא שילמו אינו חייב לשלם. ואין הבדל בין ספרדים לאשכנזים, כיון שכך הכריעו הרמ"א והש"ך. ויכול לומר קי"ל כוותיהו.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שלד סעיף א.