שילוח הקן כשלא הפקרתי את המקום

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
יש לי שאלה: יש לי כעת קינון תורים בחצר ביתי – והשאלה שלי אם אפשר להפקיר את המקום ולזכות במצוה –
הסבר השאלה: השאלה אינו כעת כי כבר הטילו ביצים – רק שאלתי הוא אם אוכל להשליך את הביצים מבלי להחריב את הקן ואח"כ להפקיר את המקום ויבואו לקנן שם פעם נוספת אם יהיה אפשר לקיים את המצוה – והאם בכלל אפשר להפקיר חצר המשתמרת?
תודה רבה

תשובה:

להלכה נקטו פוסקי זמנינו שגם אם לא הפקרת ניתן לקיים את המצוה, כיון שאין לאדם צורך בביצים והחצר אינה זוכה לאדם דבר שאינו זכות בשבילו. כך שאתה יכול לקיים את המצוה גם בביצים אלו הקיימות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה
    עוד רציתי לשאול אם אוכל לקיים מצוות בזה במשך כל הקיץ דהיינו חושבני שברגע שאני לוקח את הביצים ואני משאיר את הקן בשלימותה הם יטילו עוד פעם ועוד פעם ולכן אני שואל אם אפשר לקיים המצוה עוד פעם או לכבד גם אחרים במצוה זו או שאולי זה נקרא כבר 'מזומן' וכבר אינו בגדר 'כי יקרא לפניך'
    תודה רבה

  2. האם זה לא תרתי דסתרי. כרגע-לפני קיום המצוה – אין לו צורך בביצים, ולכן אינו צריך להפקיר. ואח"כ-עת קיום המצוה – לפתע רוצה וצריך את הביצים כדי לקיים את המצוה (מדין לך ולא לכלביך)…?