לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מקל הליכה בשבת במקום שאין עירוב

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים!
האם מותר בשבת להיעזר במקל הליכה לאדם שמתקשה בהליכה כגון זקן שנשען על מקלו, לצאת ברחוב או לבית הכנסת?

תשובה:

שלום רב, השאלה כמובן מתייחסת למקום שאין בו עירוב, שכן אם יש עירוב מותר להוציא מהבית החוצה.

לגבי מקום שאין בו עירוב, חילקו הפוסקים בין אדם שאינו יכול ללכת כלל ללא המקל, שהוא רשאי להוציא את המקל מביתו לרשות הרבים ולהיפך, לבין אדם שבביתו הולך ללא מקל, אלא שבחוץ הוא זקוק לו כדי להשען עליו. שכן במקרה הראשון המקל נחשב כמו נעליים שלו וכמו שאר מלבושיו ואינו נחשב משאוי שיש בו איסור טלטול.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שא סעי' יז, ומשנה ברורה שם ס"ק כג, וס"ק סג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני גר בשכונת נוה-חן שבת"א, ליד כביש הטייסים, וכפר שלם, ודרך לוד, ורמת השקמה – ואני באמצע. איך אפשר לדעת אם יש עירוב בסביבתי? את מי אפשר לשאול?