לשון הרע בעבודה

שאלה:

כשאני יושב בעבודה ושומע שני עובדים מדברים ביניהם על כך שכל מה שעובד שלישי עושה צריך בדיקה והוא עובד שעות נוספות רק לתקן את הטעויות.

פעם א' בעבר ניסיתי לשאול בעדינות מה זה קשור אלי ולמה אני אמור לשמוע את כל הדו-שיח הזה שאיננו לתועלת (במידה והדבר נכון הרי שיוכל העובד הבודק לשוחח ישרות עם אותו עובד שמפשל ולחילופין עם המנהל/הבעה"ב. כל הרכילויות בין שני העובדים אינם אלא הוצאת התסכול אך אין לאף א' מהשנים סמכות כלשהיא)

מה אני אמור לעשות בנידון?

תשובה:

אתה עושה נכון שאתה מוכיח אותם בעדינות ובנעימות, תמשיך כך!

ובאמת אם אתה אכן רוצה להשפיע עליהם לטובה האופן הכי טוב הוא שבאמת יראו שהדבר כואב לך שאתה מרגיש רע באמת בגלל שאתה נאלץ לשמוע גנות של אדם אחר. ואולי אפשר גם לנסות לקבוע איזה שיעור בהלכות לשון הרע בעבודה, וכמובן להמשיך בדרך זו של הוכחה בנעימות ובעדינות ולא באופן שכביכול את המתנשא עליהם ומנסה לשפר את הליכותיהם הפגומות, אלא באופן שאתה בעצם מוטרד בעצמך והדבר מפריע לך כי אינך יכול ומסוגל ורוצה לשמוע את הגנות של הזולת, וכשהם יראו את דרכך והנהגותיך הרי שהם בעצם ירצו להתדבק בהם וכפי שנאמר בגמ' יומא דף פו עמוד א "אביי אמר כדתניא (דברים ו, ה) ואהבת את ה' אלהיך שיהא שם שמים מתאהב על ידך שיהא קורא ושונה ומשמש ת"ח ויהא משאו ומתנו בנחת עם הבריות מה הבריות אומרות עליו אשרי אביו שלמדו תורה אשרי רבו שלמדו תורה אוי להם לבריות שלא למדו תורה פלוני שלמדו תורה ראו כמה נאים דרכיו כמה מתוקנים מעשיו עליו הכתוב אומר (ישעיהו מט, ג) ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר"

בהצלחה