להתגרש בהריון

שאלה:

שלום לכולם.
אני נשואה יש לנו ילד בן שנתיים ואני נמצאת באמצע הריון שני והחלטתי להתגרש מבעלי סופית. האם זה חטא שהילד יוולד להורים גרושים והאם הרבנות לא תקשה עליי להתגרש בעודי בהריון.

תשובה:

שלום רב,

אין קשר בין מועד הגירושין להיריון. אני לא נכנס כמובן לסוגיה עצמה, אני מניח שאם החלטת סופית להתגרש זה נעשה לאחר מחשבה מעמיקה.

בכל אופן, יש רק השלכה לגבי אפשרות לנישואין עם אחר. אי אפשר כמובן להתחתן עם אחר בעודך בהיריון משום שזה נחשב למעוברת חברו, וגם לאחר הלידה עלייך להמתין כשנתיים ולאחר מכן תוכלי להינשא.

בהצלחה