האם מכשיר חשמלי לבישול ביצים חייב בטבילת כלים

שאלה:

שלום,
מכשיר חשמלי לבישול ביצים. שהגוף חימום שלו עשוי ממתכת, אבל הביצים המתבשלות לא נוגעות בגוף החימום. אלא מונחות על תבנית פלסטיק, ומתבשלות על ידי החום והאדים במכשיר. האם חייב בטבילת כלים? ואם כן, האם בברכה?
תודה רבה

תשובה:

ככל שמדובר בתבנית פלסטיק שמתפרקת ורק בה נוגע המזון – אין חיוב טבילה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום הרב.
    האם כשהביצה נוגעת במים המעבעים מלמטה גם לא צריך טבילה?
    אני מציין שהביצה עצמה לא נוגעת בכלי הברזל רק מונחת על פלסטיק.

  2. כמובן.
    כממשיך השאלה מהשואל העיקרי האם כשהכלי מברזל אבל הביצים מונחים רק על מסגרת הפלסטיק והפלסטיק יושב על כלי הברזל ובתוכו יש מים שמבעבעים ומבשלים את הביצים מלמעלה, וכשהמים מלמטה רותחים הביצים נוגעים במים אבל לא בברזל. האם גם באופן הזה אינו צריך טבילה?

  3. כלי אחד שמורכב ממתכת ופלסטיק חייב טבילה ללא ברכה, במקרה של השואל הביצים יושבות על תבנית שמתפרקת. אני חושב שגם המים שם.

  4. בהמשך להנ"ל אסביר יותר את השאלה,
    יש מכשיר שמבשל ביצים קשות (לא ביצים פתוחות)
    המכשיר מגיע עם גוף חימום נסתר כמו קומקום, ועל זה יש פלסטיק מחורר שעליהם מניחים את הביצים שרוצים לבשל,
    הביצים לא נוגעים במתכת, אבל המים כן נוגעים,
    ולהלן השאלה,
    1. האם סיר שמיוחד אך ורק לבישול ביצים סגורות האם טעון טבילה ?
    2. במידה וכן, האם במקרה דנן שהביצים כלל לא נוגעות במתכת ורק נוגעות בפלסטיק מעליו, ומצד שני כן נוגעות במים שכן יושבים על המתכת אחרי שהם מתחממים, האם גם צריך טבילה ?

  5. בס' חוט שני טבילת כלים עמוד כג כתב כדבר פשוט שסיר לבישול ביצים חייב בטבילה כי הקליפה טפלה למאכל, אמנם בס' טבילת כלים פרק יא סעי' יג הביא מהגרש"ז אויערבך שנסתפק בכך וצידד להקל, לכן יש לטבול ללא ברכה, ולכאורה כך הוא גם כאשר רק המים נוגעים במתכת.