טבילה בליל שבועות קודם עלות השחר

שאלה:

שלום לכם. רציתי לדעת מה העניין והמקור לטבילה קודם תפילת הנץ בשבועות, האם זה קודם עלות השחר או אחריו, והאם מי שטבל בערב חג ולא ראה קרי מאז גם יש עניין לטבול, שהרי מהגמ' (שבת פו:) מבואר שהנשים טבלו ביום שישי ורק בשבת קיבלו את התורה וזה בסדר כיון שלא ראו.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הטבילה היא קודם עלות השחר בסמוך לזמן זה, הרעיון של הטבילה אינו קשור לטומאת קרי כלל, אלא זה השלב על פי סוד שמקבלים את בחינת הכתר מתוך מכלול התיקונים הנעשים בעשר ספירות במשך כל ימי הספירה [יש דיון רחב בין חכמי הקבלה, האם הכוונה לכתר הכללי, כלומר כל התיקונים עד לאותה שעה הם רק בתשעת הספירות התחתונות והכתר בטבילה שלפני עלות השחר בשבועות, או שמדובר על הכתרים הקטנים הפרטיים – כתר דחכמה כתר דבינה ועוד]. גם מי שטבל בערב החג על פי סוד טובל טבילה זו.