דריכה על ציפורניים בהריון

שאלה:

האם מישהי שבהריון דורכת על ציפורניים שלה או של אדם אחר מפילה את התינוק או שזה אמונה תפלה?

תשובה:

קיימת סכנה כזו, כמובן זה לא משהו ודאי וחד משמעי כרגע, אלא זהירות שנדרשת כשגוזרים ציפורניים כדי שלא לגרום חלילה חשש היזק. אגב, יש דעות שהסכנה היא בעיקר כשגזז את ציפורני הידים והרגלים באותו היום, אבל אם קצץ רק את ציפורני הרגלים אין סכנה. ואף שאנו חוששים לדעת המחמירים, מכל מקום בדיעבד אפשר לסמוך על דעה זו. כמו כן, יש סוברים שאם לאחר גזיזת הציפורנים חתך הגוזז דבר אחר כמו נייר [לפני שהמעוברת דרכה על הציפורניים] הסכנה בטלה.

יהי רצון שתלדי בקלות ויהיה הולד בריא וחזק לעבודתו יתברך. רוב נחת ושמחה.

מקורות:

על ההבדל בין אם גוזז את ציפורני הידים והרגלים ליחד לבין אם גוזז רק את ציפורני רגליו או ידיו, ראה נידה יז ע"ב. על הסוברים שאם חתך משהו אחר בינתיים הסכנה בטלה, ראה ערוך השולחן או"ח סי' ג סעי' ו. ובהרחבה רבה על כל הענין ראה בס' שמירת הגוף והנפש סימן סח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בכף החיים מובא [לא מוצא כרגע את המיקום המדויק] שכל החשש הוא רק אם הציפורן נמצאת במקום שנפלה, אך אם היא הוזזה למקום אחר, אין חשש.
    כך שעצה טובה במקרה שגזזו צפרניים ועפה חתיכת ציפורן ולא מוצאים אותה, להעביר מטאטא וכדו' על המקום הרלוונטי, בשביל שהצפורן תזוז.