שתיה קלה מהרשות הפלסטינית

שאלה:

שלום רב,
אני עובד הרבה עם המגזר הערבי ויש בחנויות שלהם שתיה מוגזת של חברת קוקה ופפסי שמיוצרת במפעל שלהם שנמצא ברשות הפלסטינית.
האם מותר לנו לקנות את השתיה הזו?

תשובה:

אין לקנות בלי הכשר. לאחרונה הרב לנדא הרב המכשיר של קוקה קולה פירסם בענין זה מכתב חריף, יש תמציות שמיוצרות בכל מקום לפי תנאי השוק ועל ידי יצרנים שונים, חייבים הכשר.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. רק להאיר שלאחרונה משווק קוקה קולה שמיוצר באוקראינה עם חותמת של בד"ץ מאור הכשרות ומנהל הבד"ץ והרב גואלמן אמרו שהכשרות מזויפת הטלפון של מאור הכשרות הוא026571111