מניעת הריון לאחר לידה

שאלה:

אישתי ב"ה ילדה בשעטו"מ לפני שבע וחצי שבועות,היה לה קשה מבחינה נפשית במהלך ההריון,היא טוענת כל הזמן שאין סיכוי שהיא עושה את זה מיד שוב פעם היא לא תעמוד בזה,היא חייבת הפסקה תקופה
אישתי כרגע מניקה ואם כל זה ,זה לא עצר את המחזור הראשון שכבר הופיע,היינו אצל הרופא,והוא טען שאם היא תלך למקווה וכו",לכאורה היא תיכנס מיד להריון(כמו שבאמת קרה לנו מיד אחרי החתונה),וזה כרגע הלחץ שלה שהיא בשום אופן לא מסכימה ללכת למקווה בידיעה שיום למחרת היא שוב בהריון,השאלה שלי,האם מותר לה לקחת מניעה,ולכמה זמן(היא צריכה הרבה זמן )התייעצנו כבר עם רופא והוא המליץ על סוג של כדורים,אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר תודה מראש!

תשובה:

שלום רב,

לא ציינת אם יש לכם כבר בן ובת. בדרך כלל זו נקודה מאד חשובה משום שלפני קיום פריה ורביה ההלכה היא ברורה הן בסי' א' באבה"ע והן בסי' עו שגם אם האישה מוחלת אסור לפספס סתם עונה משום חיוב פריה ורביה. יחד עם זה בסיטואציה שאתה מתאר בשלב זה אתם יכולים לעשות הפסקה של שנה וניתן לקחת גלולות כפי שהמליצו לכם.