חציצה בתפילין

שאלה:

שלום הרב בעיקרון יש לי מאתמול שפשוף בערך במקום הנחת תפילין של יד, אתמול הנחתי על זה תפילין בעיקרון וכיוון שכשלוחצים על השפשוף יוצה מין נוזל צהוב כנראה שזה מי לימפה התפילין כנראה לחצו על המקום ויצא נוזל כנראה מהשפשוף ונמרח על התפילין ונשאר גם להיום וגם היום כשהנחתי בעיקרון יצא נוזל כנראה מהשפשוף אבל לא בטוח שהיום נמרח אולי כי אולי היום הנחתי את התפילין פחות מוטים לצד הגוף ששם בעיקרון נמצא השפשוף. א. האם לא יצאתי בכלל ידי חובה בהנחה היום? ב. האם לא יצאת ידי חובה בכלל בהנחה אתמול? ג. האם מה שנמרח על התפילין זה חציצה? ד. אם זה חציצה איך אפשר להסיר את החציצה הזאת?

תשובה:

תנקה טוב לפני ההנחה ואז תניח וזה בסדר גמור. ברגע שקיימת את המצוה רגע אחד, גם אם בהמשך זה יהווה חציצה יצאת ידי חובה.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. א. אתמול בעקרון התחיל לצאת לי דם מהשפשוף האם לגבי חציצה זה אותו הדין של הנוזל?(כנראה מי לימפה)
    ב. מה הדין אם הקשר מלמטה מצופה בשכבת דם?