חיוב נהג שהזיק כאשר הביטוח שלו אינו מכסה את מלוא הנזק

שאלה:

נהג ברכב שכור פגע ברכבי. רכב בן שנתיים עם 20.000 ק"מ. כמו בכל מקרה ביטוח, השמאי ערך שומה לעלות התיקון וגובה ירידת הערך. השמאי גבה ממני שכר טירחה בסך 600 שח. חברת ההשכרה הציעה לתקן את הרכב באחד ממוסכי החברה על חשבונה, והסכמתי. 8 חודשים לאחר מכן קיבלתי מהחברה שיק עבור ירידת הערך מופחת ב-700 שח מקביעת השמאי ושיק ע"ס 500 שח עבור שכר טירחת השמאי – פחות 100 שח. ברצוני לפנות לנהג הפוגע להשלים את הסכום שנקבע ע" י השמאי, שנוכה בשרירות ע"י חברת ההשכרה. לדעתי אינני צריך להיאבק עם החברה בבית המשפט. ועל המזיק לעשות זאת אם זה חשוב לו. מה ההלכה בזה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם השמאי של החברה השכרה העריך את הנזק של ירידת הערך בפחות מ700 ש"ח, מדוע תחייב את המזיק לפי הערך של השמאי שלך, הרי גם להם יש שמאי והוא העריך בפחות.

אם החברת השכרה לא הביאה שמאי, אלא הם החליטו להוריד מהתשלום של ירידת הערך, המזיק חייב להשלים את הנזק, ועליו לטרוח מול החברת השכרה.

על התשלום של השמאי יש להסתפק אם מוטל על המזיק לשלם.

בהצלחה.