פתיחת דלת של רכב שגרמה לנזק לרכב הסמוך

שאלה:

פתחתי דלת של רכב, ובהיות שהרכב היה סמוך לרכב אחר פגעה הדלת של רכבי בדלת של הרכב השני, ונוצר שם קמט קטן וכן קצת התקלף הצבע במקום המכה ובעמידה בסמוך אפשר לראות את הקמט והקילוף, האם צריך לשלם את הנזק.

תשובה:

שלום וברכה,

פתיחת דלת על רכב הסמוך נחשב למזיק בידיים וחל חובת תשלומים על מי שפתח את הדלת.

לגבי חובת תשלומים: המזיק חייב לשלם עבור תיקון הנזק. אם מדובר בנזק קטן שלא מקובל להוציא הוצאה כדי לתקן, או שמדובר ברכב ישן שלא מקובל להוציא הוצאה כספית גבוהה כדי לתקן את הרכב, פטור המזיק מחובת תשלומי תיקון, וחייב לשלם רק את ירידת הערך של הרכב. ואם אין ירידת נזק של הרכב – פטור המזיק לגמרי.

אך כאמור אם מדובר בסוג נזק שמקובל לתקן חייב המזיק לשלם דמי תיקון של הרכב.

בהצלחה.

מקורות:

חזו"א ב"ק סימן ו אות ג.