התחייבות לחברה להלשין על לקוחות שמנסים לרמות

שאלה:

יש חברה באינטרנט שנותנת שירות לבעלי מקצוע תמורת עמלה על כל עבודה שמגיעה דרכם. בחוזה יש סעיף שבמידה ויש לקוח שמציע לבעל העסק לרמות את החברה [כגון שמסכמים ביחד לא לדווח על העסקה ואז המוכר יוכל להוזיל עלות וכד'] אז בעל העסק מחוייב תוך 14 יום לדווח על הלקוח. במידה ולא הוא נחשף לתביעה עד סך 50,000 ש"ח.
האם מותר לחתום על כזה חוזה שבמידה מסויימת אולי יתכן שע"י הלשנת הבעל עסק אז החברה תגיש תביעה נגד הלקוח שלא ע"פ דין תורה.
[אני לא יודע אם בשלב הראשון זה תביעה נגד הלקוח. יתכן שהם מתרים בו ולא נותנים לו יותר להשתמש בשירות שלהם וכד']

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לחתום על טופס שמחייב את בעל העסק שלא לרמות אותו.

בהצלחה.