החזר כספי בטעות בקניה באינטרנט

שאלה:

שלום וברכה,
קנינו באתר בגדים בחו"ל של 'נקסט', התשלום דרך 'פיפאל' – מערכת לתשלום באינטרנט.
היה לנו בלבול עם ההזמנה – היה נראה לנו שזה לא נקלט, כיון שלא קיבלנו מיד אישור, ולכן ביצענו שוב הזמנה.
אחרי זמן – ראינו שחוייבנו פעמים – אך כיון שהיה נראה לנו שהחיוב הוא רק דרך 'פיפאל' ואילו ב'נקסט' לא נקלטו שתי הזמנות, ביקשנו מנקסט החזר על הזמנה אחת – טענו להם שבאמת הזמנו פעם אחת וזה בטעות נהיה שתים דרך הפיפאל, ואכן נקסט זיכו אותנו בסכום הזה – דרך פיפאל.
לאחר זמן הגיעו 2 החבילות! וכיון שלא היה לנו צורך באחת מהם, החזרנו אותה לחנות של נקסט, וגם הם השיבו לנו את התמורה הכספית של הבגדים.
נמצא שיש בידינו סכום מיותר שלא כהוגן.
פנינו והצגנו את הסיפור לנקסט והם לא מצאו דרך לזכות את עצמם – טענו שזה קשור לפיפאל, ופיפאל גם הם לא מצאו דרך לזכות את עצמם – אמרו לנו לדבר עם נקסט.
מה עלינו לעשות בכגון זה?

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף שבידכם דינו כאבדת גוי שאסור להחזיר. ואתם זכיתם בכסף.

בהצלחה.

מקורות:

חברת נקסט ששלחו משלוח שני אחרי הביטול, הרי זה כאבדת גוי שאסור להחזירה. והכסף שקיבל מהם ברי זה חליפי החבילה, ולכן הכסף שייך לכם. במקום שיש חילול השם יש חובה להשיב. אך במקרה שלכם שהודעתם והם תולים את החיוב בחברת פיפאל, מותר לקחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם זה בטוח שנקסט או פיפאל זה בעלות גוי?
    ואם יש שם שותף יהודי? ואם יהודי פלוני קנה מניות של חברת נקסט זה עדין בכלל להחזיר אבידה לנכרי.
    אשמח מאוד למידע!