קיום יחסי אישות בליל שבת

שאלה:

עד כמה חשיבות קיום יחסי אישות בליל שבת?
זהו זמן שאני תמיד מאוד עייפה מהעומס של כל השבוע והכנות השבת וזה יוצר מתח ביני ובין בעלי שזה חשוב לו.אשמח לתשובה עד כמה חשיבות העיתוי הזה

תשובה:

קיום מצות עונה בליל שבת יש בה חשיבות, ראשית מצד מצות עונג שבת, ושנית מצד עניני קבלה הכרוכים בכך, כמבואר בהרחבה בסידור יעב"ץ. בקהילות חסידות יש שהקפידו לעשות זאת רק בליל שבת, כנראה הכוונה שהאשה מוחלת על זכותה לפעמיים בשבוע כדרך סתם אדם, ועל דעת כן נישאו. עכ"פ יש חשיבות אבל יש חשיבות עוד יותר גדולה שהענין הזה יעשה מתוך קירבה רבה ויהווה חיזוק לכל הקשר הזוגי, זה צריך להיות משהו מיוחד, אם זה גורם מתח זה ההיפך הגמור מכל הענין, אבל לגמרי… לכן כמו בכל שאלה שבין בני זוג, אתם צריכים לעשות חושבים כל אחד על צרכי השני, אולי בעלך יעזור יותר ביום שישי ויאפשר לך שעה מנוחה בצהריים, בקיץ זה לגמרי אפשרי! ובמקביל את תביני את הרצון שלו ותבואו יותר לקראתו, ורק הרעיון הזה שכל אחד חושב מה לשני יותר טוב זה כבר נפלא לגמרי…

חיים טובים ומאושרים!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    שמח להיות כאן ויישר כוח על האפשרות הזו.
    שאלה לי …
    ישנן קהילות שהקפידו שלא לעשות מעשה אישות בערבי שבתות ובכלל כי רואים בזה מלאכה או דבר שיש בו עד כדי מות יומת .
    האם יש מקור או סמך לדבריהם ובמה הם טועים?