נזקי רעש של שכנים

שאלה:

שלום
אולי כבוד הרב מכיר מה רמת הרעש המותר בדציבלים בין 14:00 ל-16:00?
הקומקום בחדר. מותר להכין קפה בקומקום בשעות האמורות? (במידה והוא לא עושה איזה רעש חריג למה שמצפים מקומקום רגיל).
אם אסור – אז אולי לסגור את החלון ישנה?

יום טוב כבוד הרב, תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להרעיש רעש חריג שמרעיש בשעות המנוחה. שעות מנוחה הכוונה בשעות הלילה – 23:00. אבל בשעות הצהריים רוב העולם לא ישנים ולכן קשה לאסור רעש בשעות הצהריים. רק במקום שמקובל לנוח בשעות אלו אסור להרעיש.

בשעות הלילה אסור להרעיש רעש חריג, אבל מותר להרעיש רעש של קומקום חשמלי/ מכונת כביסה/ מייבש כביסה בכל שעות היממה, כיון שלא מוגדר כרעש חריג.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן. שביארנו שהאיסור רעש חל רק על רעש חריג של פטיש וכדו' אבל רעש של שימוש בבית אין לאסור בכל שעות היממה.