לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לשון הרע המלצה על מטפלת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
הבת שלי נמצאת כיום אצל מטפלת פרטית. במהלך השנה היו כמה אירועים שהעלו דאגה בליבנו שהיא לא מטופלת כראוי. למשל:
-היא חזרה הביתה כמה פעמים עם טיטול שניכר שלא הוחלף מספר שעות. על כדי כך שפעם אחת היא לא יכלה לשבת במשך כיום אחר כך.
-הגננת התחייבה לארוחות צהריים בשריות, וכמה פעמים ששאלנו התברר שזה לא המצב.
-הייתה לנו תחושת בטן שלא הכל כשורה, ולכן הקלטנו את הנעשה בגן, ומסתבר שבהרבה מהזמן הגננת אינה בסביבת הילדים (הגן נמצא בביתה והיא כנראה מטפלת בענייני הבית) והילדים משחקים לבד. עם זאת כאשר היא כן בסביבתם היא נותנת להם יחס חיובי, מתפללת ושרה איתם ולימדה אותם דברים יפים.
ההתרשמות הכללית שלנו היא שלא מדובר בגננת מתעללת או מזניחה ח״ו, אבל אנו בהחלט לא מרוצים מהיחס שלה ובשום אופן לא נשלח אליה שוב.
לאחרונה אישתי מקבלת מספר פניות בנוגע לבירורים על אותה הגננת והשאלה שלי איך ומה מחובתנו לספר. אנו מודעים לכך שהמלצה לא מושלמת עשויה לפגוע בפרנסתה בצורה משמעותית, עם זאת, כהורים היינו רוצים לשמוע רק את האמת!
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שלא ידוע לכם על התנהגות חריגה מצד הגננת, לא כדאי לתת מידע שלילי עליה, ולכן עדיף להתחמק מלענות. העובדה שאתם לא מרוצים, לא מהווה סיבה מספקת להעביר עליה מידע שלישי.

בהצלחה.