לימוד תכנים שאינם ראויים – מורה בבית ספר חילוני

שאלה:

שלום
אני מורה בתחומי טכנולוגיה בבית ספר יסודי לא דתי.
נתנו לי להעביר לתלמידים סרט בנושא יזמות והוא מכיל מעט תמונות נשים שאינן צנועות האם ניתן להראות להם את הסרטון הזה?
היום כידוע כמעט ואין תחליפים נקיים לגמרי אז אשמח לתשובתכם וכן אם תוכלו לעזור לי להבין גם מהן חלופות אפשריות
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יכול לייעץ לך באופן מדויק, כי אני לא בתחום… לכאורה הכלל צריך להיות כזה: מה שחייבים להראות ואין חלופה יותר טובה, ואם לא תראה זה יפגע בקיום עבודתך, אתה יכול להראות, כי הרי בסופו של דבר אם אתה לא תלמד אותם אלא אדם אחר חילוני, המצב יהיה הרבה יותר גרוע… בסופו של דבר מדובר בילדים שאינם דתיים ולא ניתן להתייחס אליהם כמו שמתייחסים לילדים דתיים, כי יש כלל של תפסת מרובה לא תפסת… אבל כל מה שאפשר להמנע ולהחדיר יותר יהדות ויותר יראת שמים, זה יכול להיות במילים אגביות, כמו מדהים לראות איך אלוקים עשה דבר מופלא כזה וכו', זה דבר חשוב מאין כמותו.

תזכה לקדש שם שמים בכל הליכותיך!