חציצה בתפילין

שאלה:

שלום הרב, א.מי שנמרח לו דם מהאצבעות על התפילין מלמטה האם זה חציצה? האם יש דרך לנקות את זה? ב. מי שהניח תפילין אחרי מקלחת ונשאר על הראש סבון האם זה חציצה האם יש דרך לנקות את זה?

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד יש ממש בדם הוא חוצץ, אבל מה שנספג בעור ויש רק צבע בעלמא אינו חוצץ. תוכל לעשות משהו זהיר: ללחלח מעט את האצבע במים, ולמרוח בעדינות על הדם ולנקותו, אבל מעט שלא יספג חלילה מים. ככלל חציצה במיעוט שאינו מקפיד עליו זה רק הידור.

סבון שרחצת אותו גם אם יש טיפה שומניות של מרכך – אינו חוצץ.

הצטרף לדיון

11 תגובות

  1. מה הכוונה אין בו ממש? אם נמרח אבל עבר יום זה כבר נקרא שאין בו ממש? האם התשובה זה שאם נמרח על הלמטה של הבית?