בשר וחלב בכיריים

שאלה:

שלום וברכה.
1.בעת טיגון אטריות פרווה במחבת בשרית בת יומה, נפלו אטריות לכיריים והוחזרו למחבת. הכיריים היו מלוכלכות.
האם יש בעיה עם המחבת?
או עם הסכום שאיתו עבדו?
[יש בעיה שהסכום התערבב עם יתר הסכום ואין לי יכולת לזהות אותו.]
2.התבשיל הועבר לקערת פיירקס בשרית. הקערה היתה קרה.
הם יש בעיה עם הקערה?

לפי מנהג אשכנז.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם הכיריים היו מלוכלכות במשהו ניכר ואני מניח שכן, ואתם לא מקפידים שהן תהיינה דוקא בשרי פרווה אלא גם מתיז שם חלבי, אין לאכול את האיטריות, לגבי הכלים יש להקל, כיון שהכיריים מן הסתם אינם בני יומן מבחינת הבליכות שלהם, והליכלוך עליהם הוא מן הסתם מטונף מאוד, ודי לנו שנחמיר לגבי האוכל עצמו.