לחם שהושלך לאשפה בבזיון

שאלה:

שלום לכבוד הרב
במקום שאני לומד לפעמים אני רואה לחם(באגט עם רטבים ושניצל וכדומה) שזרקו אותו לפח.
אי אפשר לומר שזה לא מכבודי להרים את זה כי אני עוד לא חגגתי 14, אבל מצד שני זה מביך וגם קצת מגעיל להוציא אותו מהאשפה
מה עלי לעשות?
תודה רבה

תשובה:

מעיקר הדין מה שכבר אינו ראוי לאכילה ואנשים סולדים ממנו אין חיוב להרים, וזו רק הנהגה נכונה בלחם בגלל שזריקתו קשה לעניות, אבל במצב כזה ודאי אין לעשות מעבר למחוייב.

מקורות:

ראה פסקי תשובות סי' קעא אות ז מהגרי"ש אלישיב.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תודה רבה
    ומה בנוגע לספרים- כגון גמרא על חומש שאני רואה בבית הספר? או ספר חול על ספר קודש?
    או ספרי קודש בביזיון? קראתי בשם הגר"י זילברשטיין שאם למשל אדם ב ט' באב והגיע למנין כמה דקות לפני השקיעה ואפילו עוד לא הניח תפילין(כי תשעה באב וכפי המנהג של אותו אדם) ורואה ספרים בביזיון יסדרם ואפילו כבר יהיה צאה"כ אחר שיגמור לסדרם ויפסיד תפילין ומנחה
    אני מתאר לעצמי שכך הלכה למעשה, אך בכל זאת מה עושים במקרים האחרים?
    תודה רבה