לחלק את הזכות של מחנה קיץ בין רבני הישיבה

שאלה:

נשאלתי אודות מלמד חרדי מאמריקה שכמעט 20 שנה דרכו ללכת עם כל בני ביתו למחנה קיץ למשך חדשיים, שם הוא עובד כמלמד ותמורת זאת הוא מקבל דירה וקייטנה לילדים בחינם למשך חדשיים וגם סכום משכורת מסויים. השנה עקב המגפה נאלצו בעלי המקום להקטין את מספר הכיתות. על מנת שלא לפגוע בכל הרבנים המלמדים הם החליטו שכל רב ילמד במשך חודש אחד בלבד, ולכן יהא עליו לשלם את ההוצאות עבור החדש השני בו הוא שוהה בדירה וגם עבור הקייטנה לילדים. והלה בא וטוען שאין הדבר הוגן כלפיו משום שהוא ותיק ומלמד שם כמעט 20 שנה, בעוד חלק מהרבנים שם לימדו רק שנה או שנתיים לפני כן. לכן הוא טוען שיש לו דין קדימה ובעלי המקום צריכים להעסיק אותו למשך כל זמן הקיץ, ולא לתת שום עבודה לרב אחר שלימד שם רק שנה אחת לפני כן. האם הצדק עימו או עם בעלי המקום?

תשובה:

נשאלתי אודות מלמד חרדי מאמריקה שכמעט 20 שנה דרכו ללכת עם כל בני ביתו למחנה קיץ למשך חדשיים, שם הוא עובד כמלמד ותמורת זאת הוא מקבל דירה וקייטנה לילדים בחינם למשך חדשיים וגם סכום משכורת מסויים. השנה עקב המגפה נאלצו בעלי המקום להקטין את מספר הכיתות. על מנת שלא לפגוע בכל הרבנים המלמדים הם החליטו שכל רב ילמד במשך חודש אחד בלבד, ולכן יהא עליו לשלם את ההוצאות עבור החדש השני בו הוא שוהה בדירה וגם עבור הקייטנה לילדים. והלה בא וטוען שאין הדבר הוגן כלפיו משום שהוא ותיק ומלמד שם כמעט 20 שנה, בעוד חלק מהרבנים שם לימדו רק שנה או שנתיים לפני כן. לכן הוא טוען שיש לו דין קדימה ובעלי המקום צריכים להעסיק אותו למשך כל זמן הקיץ, ולא לתת שום עבודה לרב אחר שלימד שם רק שנה אחת לפני כן. האם הצדק עימו או עם בעלי המקום?