אי תשלום בחניה ציבורית

שאלה:

שלום רב,
קרו לי 2 מקרים עם חניה שאני חוששת מגזל.
בפעם הראשונה חניתי בכחול לבן בעיר אחרת והפעלתי פנגו. כשיצאתי מהחניה גיליתי שנלקח תשלום עד שעה מסוימת ואני חניתי לפחות חצי שעה אחרי ואולי קצת יותר.
בפעם השניה חניתי בחניה ציבורית ש3 שעות ראשונות זה חינם וזה עם כרטיס. יצאתי מהחניה אחרי שעבר בערך 2 דקות מה3 שעות חינם. והידית לא חסמה אותי (היא נפתחה לרכב שלפני ולא נסגרה כשרציתי לעבור).

מה הדין?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

בשני המקרים אין חובת השבה. במקרה הראשון בחניה של כחול לבן, החובה לשלם זה מצד תשלומי מיסים, ולא מצד איסור גזל. ולכן כיון שבטעות לא שילמת אין חובת השבה.

בחניה ציבורית שלא חסמו אותך מעל אחרי שלוש שעות, מסתבר שעל שתי דקות אין הקפדה והם לא גובים תשלום על כך, ולכן נתנו לך יציאה ללא תשלום.

בהצלחה.