כיבוד הורים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
קרה לי משהו נורא הערב
לאחותי היה יומולדת הצעתי לעשות לה בבית שלי הכל התחיל טוב ויפה חתכנו עוגה והזמנו עם כרטיס אשראי שלנו סושי שיהיה לארוחת ערב .
השם רצה וקרה שחייבו לא את האשראי שלנו למרות שהקלדתי את שלנו אלא של אחותי כי זה היה מהאפליקציה שלה והם התבלבלו שם.
באנו לתת לאחותי כסף מזומן על כמה שחייבו והיא פשוט התעצבנה וכולם יצאו עליי והתחילה לבכות למרות שהסברנו לה שאנחנו מביאים לה מזומן ביד ואין הבדל מי חויב ,
לא הגבתי .
אחרי 5 דק היא יצאה מהחדר והתיישבה בספה ואמרה שחבל שהיא באה אליי בכלל ושהיא רוצה הביתה ,
בשלב הזה אני לא יודעת מה קרה לי אבל זה ממש העליב אותי ואמרתי פשוט בלשון רבים "מי שלא טוב לו שלא יהיה פה , אם אתם לא רוצים להיות פה אתם מוזמנים ללכת הביתה ואני אשאר פה עם בעלי והילדים וזהו."
הכוונה שלי הייתה לאחותי אבל ההורים שלי הבינו את זה כאילו אני מסלקת אותם מהבית ומאוד נעלבו ואמרו שהשפלתי אותם.
אני פשוט לא מפסיקה לבכות אני לא מאמינה שקורה לי דבר כזה
אחותי באה והתנצלה וגם אני התנצלתי בפניה כי הבני שזה דבר גרר דבר ואני מבקשת סליחה מההורים שלי הם לקחו קשה,
אבל אני לא מסוגלת לסלוח לעצמי ולא מפסיקה לבכות כי הם מאוד חשובים לי ואני לא יודעת אפילו מה קרה לי באותו רגע כי אני נזהרת מאוד בכבודם.
איך מכפרים על דבר כזה??
בכיתי עשיתי וידוי קיבלתי על עצמי להתחזק בעבודת המידות ובכיבוד הורים שמתי צדקה אבל אני מרגישה מאוד רע מבפנים מרגישה שאי אפשר לקום מזה שאני לגמרי בתחתית הבור.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את הכאב שלך, וזה ממש מלמד אותנו באמת כמה צריך ללמד כף זכות, איך אדם עם כל הרצונו הכי טובים לפעמים עושה משהו, ואיכשהוא הכל משתבש, אני מניח שכולם בסוף הבינו מה שהיה ולא כועסים והכל בסדר, תמשיכו לשמח אחד את השני והכל טוב ב"ה.

שבת שלום.