משפחתון בזמן קורונה

שאלה:

שאלה היא:
לאשתי יש משפחתון.
היא מקבלת חלק מהמשכורת מההורים לפי הדרגות ושאר היא מקבלת מרשת חינוך. (אני מקווה שאפשר לברר יותר מדוייק איך זה מתחשבן, כי אולי בזה ישתנה משהו)
ועיקר השאלה.
היו לי תסמינים של הקורונה ועשיתי בדיקה.
עד שקיבלנו תשובה עבר שבוע. אז כמה כסף חייבים להחזיר להורים?
וודאי מה שהם שילמו נראה פשוט שצריך להחזיר, אבל אולי חייבים עוד משהו מהכסף שקיבלנו מרשת החינוך שהיא משלמת מלא?

תשובה:

שלום וברכה,

את החלק של ההורים יש להחזיר להורים. ואת החלק שאתם מקבלים מהמדינה, אין עליכם חובה לשלם להורים, ואתם יכולים להחזיק את התשלום בידכם.

בהצלחה.

נימוקים:

את החלק של ההורים אתם צריכים להחזיר להורים, למרות שאתם אנוסים, הרי זה אונס של הפועל שאין בעל הבית צריך לשלם לו כשנאנס הפועל.

החלק של התקצוב מהמדינה: המדינה לא תקבל את התקצוב בחזרה, ולכן אין חובה להשיב להם. לגבי השאלה האם לשלם להורים את התקצוב של המדינה. המדינה משלם לגננת שתטפל בילדים. המדינה לא משלמת להורים את הכסף, ולכן הכסף שייך למטפלת, ואם נאנסה בעבודתה הכסף שייך לה.