לוטו – השתדלות בפרנסה

שאלה:

האם במילוי לוטו יש פסול כי הסיכויים כמעט לא קיימים וא"כ זה לא בחובת ההשתדלות. או אדרבה זה הכ"ת להיות צינור בגוונא שנגזר על האדם עושר.

תשובה:

ראיתי פעם בשם הג"ר משה סולובייציק זצ"ל משוויץ שאמר שטוב לקנות מפעם לפעם, כי אם בורא עולם רוצה להעשיר אותך, בודאי אתה לא מצפה לנס גלוי… אבל ההנהגה המקובלת שזה לא בתחום ההשתדלות כיון שזה סיכוי אפסי לגמרי, זה לא אומר שהדבר אסור, אבל אין בכך צורך.