כהן עם גרושה – הילדים חללים?

שאלה:

כהן שחי עם גרושה זמן רב חיי אישות בלי חופה וקדושין כדת משה וישראל ונולדו להם ילדים האם יש להם דין חללים?

תשובה:

שלום רב,

כן. הילדים נחשבים כילשיו שנולדו לו מהגרושה. משום שבמקרה כזה אומרים רוב בעילות אחריו וגם זה נחשב לדיימא מיניה ולא מעלמא. ולכן הילדים חללים. כלומר, הבנות אינן יכולות להינשא לכהנים. והבנים יכולים להינשא למי שהם רוצים משום שאין להם קדושת כהונה. אולם הבנות שלהם לא יוכלו להתחתן עם כהנים משום שהחללות עוברת הלאה דרך האבות.