לבישת הבגדים – צניעות

שאלה:

שלום וברכה,
ראיתי בשו"ע או"ח סימן ב'
שכותב שם שצריך ללבוש ולפשוט מלבושיו אך ורק מתחת השמיכה,
ואינו ברור בעיני,
א. האם האיסור הוא רק לגלות כול גופו אבל באופן שמגלה רק פלג גופו העליון ומיד לובש חולצה וכן ברגליים -האם אז מותר
ב. על הצד שאסור אף באופן דלעיל, האם אפשר לפשוט חולצתו באופן שהציצית נשארת מתחת ולשים מיד חולצה אחרת או שגם זאת צריך מתחת למיטה
תודה רבה לרב מראש!

תשובה:

שלום וברכה

ההנהגות הכתובות בסי' ב כמובן אמורות גם לגבי פלג עליון לבד, יש שם נדון בפוסקים אפילו על גרביים, לפיכך כתב שם הב"ח שהן יותר הנהגות של הידור ולא חיוב ממש, וכל אחד יעשה בזה לפי מצבו דרגתו וכו', העיקר הוא העקרון שדין הצניעות אמור לא רק לגבי מקום ציבורי, אלא גם בחדרי חדרים יש ענין של צניעות, אצל כל אחד לפי ענינו.