התרת נדרים לכמה אנשים יחד

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
אני מלמד בבית ספר יסודי האם שייך לעשות התרת נדרים כללית(לפני ראש השנה)? לקחת 3 גברים שמבינים מעט בנושא נדרים (ד.א אלו דברים הם צריכים לדעת) ולאסוף את כולם למקום אחד? (מאיזו כיתה אפשר לעשות זאת?)
שאלה נוספת, מה ההתנהלות וההוראה שיש לתת בפסח לפני היציאה לחופשה (לבדוק ולנקות תאים)? האם הם צריכים לבדוק בלי ברכה? האם אפשר לעשות מכירה לכל בית הספר? מי עושה את זה?

תשובה:

מעיקר הדין כאשר הזמן דוחק או קשה להחזיק את הילדים זמן רב וכו', אפשר לומר כולם יחד או להתחלק לקבוצות, ראה רמ"א יו"ד סי' רכח סעי' ב, וראה מטה אפרים סי' תקפא סעי' מט, ושו"ת מנחת יצחק ח"ט סי' סא. התרת נדרים כמובן היא רק מגיל 12 לבנים ולבנות לא נהגו כלל לעשות התרה לפני ראש השנה.

הם בודקים בלי ברכה והנהלת בית הספר מבצעת מכירת חמץ.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לגבי ההתרת נדרים מדובר בילדים בני 7-8 רצוני לדעת האם שייך לעשות התרה מקוצרת. האם יש לכם נוסח?
    בנוסף יהיו המחנכות שלהן בהתרה האם הן יכולות לצאת ידי חובה בהתרה מקוצרת?

  2. ילדים בגיל כזה אין להם נדרים, רק שנה לפני הבר מצוה יש משמעות לנדר של ילד, לא צריך לעשות שום התרה, וכן מנהג ישראל שלא עושים התרה סתם בשביל לחנך אלא רק כשמגיעים לגיל שנדריהם חלים.

  3. ולגבי כך שכתבתם שההנהלה צריכה למכור את החמץ. האם אני כמורה יכול להיות השליח למרות שהמוסד הוא ברשותנו אלא ברשות המדינה (משרד החינוך)?