גידול ירקות באדניות בשמיטה

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול היות שיש לי חשק לקנות אדנית לגידול עגבניות שרי וברצוני לדעת אם בשנת השמיטה יהיה מותר לי לגדל אותם או שאצטרך להפסיק את הגידול (שבעקבות זאת אולי לא כדאי לי להשקיע בזה)
תודה רבה

תשובה:

בודאי אסור לגדל בשמיטה עגבניות שרי, אפילו בבית. לגבי עציצים שבמרפסת פתוחה יש להחמיר כמו בחצר ובגינה, שכן תחת כיפת השמים גזרו חכמים שינהגו כל דיני השביעית. לגבי עציצים בבית שהם אינם נקובים! המיקל בכל העבודות יש לו על מה לסמוך, ומנהג העולם להקל בזה רק לגבי השקייה שהיא מדרבנן.

מקורות:

ראה מה שכתבנו כאן בהרחבה.