במבה שלא נמכרה בפסח

שאלה:

במבה אדומה שיוצרה לפני פסח ולא נמכרה לגוי בפסח, אין מרכיבי חמץ ברשימת המרכיבים. אבל רשום ברשימת האלרגניים שעלול להכיל גלוטן חיטה. האם מותר באכילה?
תודה

תשובה:

רשימת האלרגניים היא רק כדי להבטיח את עצמם מתביעה, זו לא סיבה לחשש אמיתי. מסתבר שאין בזה חמץ.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חמץ בתערובת גם אסור אחרי פסח אלא שאם הוא פחות משישים הרי הוא בט ולא שייך כאן דין חמץ במשהו, ראה שו"ע תמז יא.