ביזוי שליח ב"ד

שאלה:

שלום וברכה,

בגמרא מו"ק דף טז.
שואלת הגמרא גבי שליח ב"ד מניין שאם ביזו אותו יכול להלשין ולא ייחשב כלשון הרע? מתרצת הגמרא ע"פ הפסוק "העיני האנשים ההם תנקר"
ששם שליח ב"ד בא ואמר את מה שדתן ואבירם חרפו את משה

עכשיו ממש לא מובן לי, הרי השאלה מדברת על אנשים שהשפילו את השליח (כפירוש רש"י) והפסוק בכלל מדבר שביזו את הדיינים (משה)
מה הראיה כאן?!

תשובה:

שלום וברכה,

משה רבנו שלח שליח לקרוא לדתן ולאבירם, והם ביזו את השליח בזה שהם ביזו את משה. אין הבדל אם מבזים את השליח עצמו משום שהוא שליח בית דין, לבים אם מבזים את הבית דין בפני השליח, בשני הדברים נחשב שמבזה את הבית דין, ואין איסור לשון הרע במה שהשליח מספר את הדברים לבית הדין.

בהצלחה.