תיווך בלעדיות על נכס בשותפות

שאלה:

שאלה ראשונה
קוטג חצי מדו שלי והצמוד אליו של גיסי בשותפות איתי .
חתמתי תיווך והוא ביקש בלעדיות וחתמתי כאשר מופיע במסמך ציון שתי הדירות גם זו שעל שמי וגם זו שאינה על שמי .

לאחר מספר ימים הודעתי למתווך שידע שאולי לא הדגשתי ברור שבפועל דירה השניה איננה שלי ואני רק שותף בה.

האם יש תוקף לחתימתי על הנכס השני גם כשבעל הנכס לא חתם.
כמו כן לגבי החלק שלי בשותפות האם חל התחייבות או שמאחר ואינו רשום על שמי אין כל חיוב .

שאלה שניה
המתווך הבלעדיות הציג הסכם לחתימה שבו מופיע בסעיף 4, פעולות שיווק בתקופת הבלעדיות עי המשרד לפחות שתי פעולות שיווק עפ התקנון וכו ואז רשימה ארוכה של דברים
אך ציינתי בחוזה הערה ליד חתימה כי במידה ולא יתקיימו פעולות השיווק שבסעיף 4 ההסכם יפוג גם בתוך התקופה של הבלעדיות
עבר חודש וחצי ולא שומעים אותו כלום לא שלח אפילו רוכש אחד אפילו לא למשא ומת הוא לא עשה לדעתי כלום וגם לא שתי פעולות שכמובן הוא יתווכח .

ועכשיו נשאלת האלה
לטעמי מה שכתבתי שיש לקיים את סעיף 4 הכוונה כל הרשימה שהרי 2 מתוך זה כבר רשום בלי הערות נוספות וזה החוק כך שהתנאי שהוסף הוא לרבות את כולם (כי על שני דברים גם על פי חוק חובה ואין צורך להוסיף זאת. ואגב זו באמת היתה הכוונה שלכך נרשם ההערה)
האם יוכל המתווך לטעון מלומר שהמילים שהוספתי הם חזרה על סעיף 4 ששם מופיע שמספיק 2 פעולות מתוך רשימה זה

תשובה:

שלום וברכה,

החתימה על בלעדיות מועילה על הנכס שלך ולא על הנכס שאינו שלך. ולכן החתימה אמורה לחייב את החלק שלך ולא את החלק של גיסך. לגבי הנכס שלך חל חובת הבלעדיות, למרות שהנכס לא רשום על שמך, כיון שאתה מודה שהוא שלך, הרי שחתימתך מחייבת על הנכס שלך.

הערה שהוספת לגבי סעיף 4 לא ניתן לחייב יותר מהכתוב בסעיף 4 – למרות שגם ללא התוספת שלך היה חייב לקיים את סעיף 4. הכוונה שהתכוונת להכניס ולחזק את שאר תנאי השטר, הרי זה דברים שבלב.

בהצלחה.