מה זה נשמה?

שאלה:

שלום רבנים .
הייתי רוצה לדעת מהי נשמה? כמו שאנחנו בחיים רק בלי גוף? איך היא שומעת ורואה ? האם היא זוכרת הכל ומרגישה? למשל מישהו מלפני 20 שנה מגיע לקבר והם רבו בעבר הנשמה יודעת שהם רבו וזוכרת את הסיטואציה? אשמח לשמוע על המובן הזה

תשובה:

הנשמה אין לה שייכות לכל מושגי העולם הזה, כל תענוגיה ויסוריה הם רק רוחניים, ליהנות מזיו השכינה או חלילה להיות בריחוק ממנה, יש ויכוח בגמרא אם הנשמות יודעות מה קורה בעולם, אבל ודאי לא יודעים הכל ולא שומעים ורואים שום דבר ממה שקורה ברגע כזה או אחר, אין להם גם כל שיג ושיח עם העולם הזה שכולו גשמיות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחילה מרבינו, הרי נאמר שלא לקבור שני אנשים שלא "הסתדרו" זה עם זה א' ליד השני וכן המעשה המפורסם (מס' ברכות) על ליל ר"ה וקבורת המחצלת. הרי שיש להם שיג ושיח בעולמינו והם כן יודעים מה מתרחש כאן

  2. הנושא הוא האמונה והידיעה שעכשיו טוב לו יותר והוא הגיע לתכליתו, הבכי הרבה מראה על מחשבה כביכול העולם כאן הוא העיקר… האמונה הזו גורמת עילוי נשמה לנפטר.

  3. 1 זה ענין של כבוד המת. הם לא ממשיכים לריב…
    2. רמזתי לזה בתשובה, שיש מחלוקת בגמרא אם יודעים, וזו הגמרא בראש השנה, וגם אם כן וכו'…