דמי תיווך על מכירת רהיטים

שאלה:

מתווך שרוצה שמישהו ישכור דירה ממשכיר פלוני ויש בדירה רהיטים ששייכים לשוכר שזה עכשיו עזב הדירה והיא משתדלת שעות לשכנע המשכיר שיקנה אותם מהשוכר שעזב והשוכר שעזב גם מאוד רוצה למכור הרהיטים שלו ולבסוף המשכיר השתכנע

האם מגיע להמתווך כסף מהשוכר שעזב על ההשתדלות או לא

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא קבעו מראש על מחיר עבור תיווך הרהיטים, לא יכול המתווך לדרוש שכר. למרות שפעל ועשה טובה לשוכר.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שעשה פעולה לחברו ולא קצצו מראש מחיר על הפעולה, אם מקובל לקבל שכר עבור הפעולה, יכול לדרוש שכר. אבל אם לא נהוג לבקש שכר, לא יכול לדרוש שכר.

בתיווך של דירה נהוג לדרוש שכר עבוד התיווך, אבל בתיווך של מכירת רהיטים לא מקובל לדרוש שכר, ולכן המתווך לא יכול לדרוש שכר עבור מכירת הטבה – מכירת רהיטים שעשה עבור השוכר.