תקלה בתיקוף של הרב קו

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
מה קורה אם אני מעביר רב קו ואני לא בטוח אם הוא עבר או לא? או שיש תקלה עקב שריטה קטנה שלעיתים הרב קו לא עובר והנהג מוותר לי כי אין לו סבלנות לנסות להעביר שוב? (כמובן שאני צריך להחליף רב קו אך מה על כל הפעמים במצבים הללו שהיו כבר) כי לעיתים אני מרגיש שאני משתדל ממש להשיב את הכסף ("משגע" את הנהג שינסה שוב, הולך למשרדי החברה שהם אומרים שאין צורך לשלם ואני לא יודע אם זה הפקיד או המנהל (לרוב מנהלים יושבים במשרדים ראשיים) וגם לעיתים שאני מנסה להעביר פעמיים את הכרטיס בנסיעה הבאה הוא מראה שזה עבר אבל לפעמים אני מתחבט אם עצמי אם הוא באמת עבר ואז אני לא יודע אם שוב אני נוסע ללא לשלם או שאולי כבר שילמתי יותר ממה שאני צריך.
תודה מראש המשך יום מקסים:)

תשובה:

שלום וברכה,

נוסע שהעביר את הכרטיס כדי לתקף אותו והמכשיר לא תיקף, אם הבעיה במכשיר – פטור הנוסע מתשלום. ואם הבעיה בכרטיס – חייב הנוסע בתשלום, ואסור לו לנסוע ללא תשלום.

לנהג אין סמכות למחול על תשלום של הנסיעה. אבל לפקידים שמקבלים קהל במשרדי החברה, יש להם סמכות להחליט. ואם הם אומרים שאין חובה לשלם רטרואקטיבית, איו חובה לשלם.

נ.ב. מדוע לא לנסות לתקף פעם שנייה, זה לא משגע אף אחד, כדי לנסוע צריך לשלם.

בהצלחה.