תביעת המעביד על קיפוח זכויות

שאלה:

עבדתי אצל מישהו בתפקיד במוסד החינוכי שלו למשך כשנתיים, הלה חיסר בהפרשות פנסיה והבראה וכו' בסך של כמה אלפי שקלים, כך אמר לי רואה חשבון שבדק את התלושים.
הרואה חשבון מטעמי פנה אליו מספר פעמים במייל וגם בשיחות טלפון והלה מתחמק. (הוא מחכה שיעברו שנתיים ואח"כ כבר אי אפשר לתבוע)

מה אני יכול לעשות ?
לתבוע בבי"ד ? איזה בי"ד? – מי מחליט על כך? – האם אני יכול להודיע לנתבע שיש לו דיון בתאריך פלוני בבית דין פלוני ואם יגיע יגיע ואם לא אז לא.
מתי אני יכול לתבוע אותו בבית הדין לעבודה, (עברה כבר שנה וקצת מאז שעזבתי, אין לי עוד הרבה זמן) האם אני יכול לאיים עליו בכך ?
אם אפשר לפרט בתשובה אודה לכם מאוד מאוד !!

תשובה:

שלום וברכה,

יש לפנות תחילה לבית דין רבני כדי להגיש תביעה על זכאותך כעובד. אסור לפנות לבית דין לעבודה, כדין איסור פנייה לערכאות. אם הנתבע יסרב להופיע בבית דין, בית דין ייתן היתר לפנות לערכאות.

אם הזמן דוחק, ניתן לבקש מבית דין דיון דחוף, ולהציע למזכירות בית דין שישאלו אותו האם מתכנן להגיע לבית דין, או לא.

מותר לאיים על המעביד כי אתה פונה לבית דין לעבודה, אולם אין לאיים בפרהסיה. וכמובן שיהיה רק לאיום אבל ללא מעשה של הליכה לערכאות.

בהצלחה.