קליפות ביצים בשבת – מוקצה

שאלה:

שלום לכם
אבא שלי לוקח את קליפות הביצים משבת, טוחן אותם ושם אותם בעציצים (הוא טוען שזה עוזר לעציץ), השאלה שלי, האם לאדם כזה מותר בשבת לטלטל את הקליפות, שהרי יש לו בזה שימוש לאחר השבת.
כלומר השאלה היא בשני דברים- א. האם מה שקובע האם זה ראוי לשימוש זה האדם עצמו או דרך העולם, ב- האם שימוש שלאחר השבת נחשב שימוש או רק שימוש שראוי לשבת עצמה נחשב שימוש ולא מוקצה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שזה מוקצה בשבת, ולא רק מהסיבה הפשוטה שאסור בשבת לשים את הקליפות בעציצים… להצד שזה באמת משביח הרי יש בזה משום זורע, ולהצד שאינו משביח זה סתם זבל ומוקצה. כמו כן, דבר כזה שאצל כל בני האדם הוא זבל, גם אצלו זה מוקצה ובטלה דעתו אצל כל אדם [בשברי כלים שהשאלה אם עדיין ראוי למלאכתו הקובע הוא דעת בעל הבית, אבל קליפה היא זבל בעצמותה].