קיום מצוה כל רגע

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים
רציתי לשאול בנוגע למצווה מתמשכת לדוג' מצוות ציצית שיש בכל רגע
קיום מצווה מה הכוונה לכל רגע? האם זה שניה/דקה הרי אפשר לחלק עד אין סוף את הזמן גם את השניות האם יש התיחסות במפרשים?
תודה ויום טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

מצווה כל רגע פירושו כל פעם שיכל לפשוט את הבגד ולא פשט. וכמו שמצאנו בגמרא במסכת מכות לגבי אדם שלבוש שעטנז, שאם פושט ולובש כלאים ומתרים בו בכל פעם חייב מלקות על כל לבישה. וסובר רב אשי שאין צורך לפשוט וללבוש אלא כל ששוהה כדי זמן שיוכל לפשוט וללבוש נחשב למעשה חדש וחייב על כל זמן ששוהה כדי זמן שיוכל לפשוט וללבוש.

בהצלחה.

מקורות:

גמרא מכות דף כא, ב. וכן פסק הרמב"ם הלכות כלאים פרק י הלכה ל.