ניחוש – להנשא ביום מסויים בדוקא

שאלה:

בתורה כתוב "לא תנחשו ולא תעוננו". אם כן איך מותר לקבוע חתונה או פתיחת עסק דווקא ליום מסוים?!

תשובה:

שלום וברכה

אין שום קשר בין הדברים. לא תנחשו, הוא כאשר אדם מנווט דרכו לפי סימנים כביכול של מאורעות שקרו לו, נפל לו משהו, והוא מחליט שזה סימן שכך וכך, לגבי העתיד ולגבי העבר, אבל מה שיש זמנים שבאופן קבוע מסוגלים יותר ובעלי מזל טוב, אין לזה כל קשר לענין, אני מצרף כאן קישור למאמר רחב שנכתב בזה כאן באתר בעבר.

יום נעים.